skip navigation (0)

Nieuws

Nederlands Kampioen - 13-12-2003

Team Chaudron blij met de beker
Team Chaudron blij met de beker. - Foto: Hayo Bethlehem

Gisteravond is Team Chaudron in Alphen aan den Rijn bij Pro Karting Holland gehuldigd als Nederlands Kampioen 4-takt sprint in de senioren 390 klasse. Tijdens deze gezellige avond werden alle nummers ��n, twee en drie gehuldigd van alle competities die door Karting Events worden georganiseerd. Andere klassen die gehuldigd werden waren Pro kart(sprint), Pro kart +(sprint), Cadet 160, Promax, Biland, Pro kart(Kings of Karting) en de Pro kart +(Kings of Karting). Verder waren er nog een aantal kleinere prijzen voor onder andere beste kantine en mooiste klachtenbrief.

De laatste race van het seizoen waar Team Chaudron kampioen werd was op de verlengde baan van Amsterdam. De ochtend trainingen gaven al genoeg vertrouwen voor de afstelling van de kart. Eigenlijk was het alleen nodig om de baan te verkennen en goede rem- en inhaalpunten te vinden. In de eerste manche was de winst al binnen omdat Team Bowman 390 was uitgevallen en Team Chaudron 1e lag. De manche uitrijden en winnen zou genoeg zijn geweest om het kampioenschap veilig te stellen. Een crash in de voorlaatste ronde voorkwam dit. In de overige manches winst het team het verlies te beperken en zo genoeg punten over te houden om kampioen te worden.

Van de regen in de drup - 04-11-2003

Op de vorige race op het circuit van Veldhoven is door de organisator bekend gemaakt dat de extra race van 7 december op het circuit van Amsterdam doorgang vindt. Dit betekend dat Team Chaudron dus nog geen kampioen is. De race zelf hielp daar ook niet bij. De trainingen in de ochtend en middag gingen goed. Na een paar uitglijders tijdens het verkennen van de baan kon er op scherp getraind worden. Dit leverde een goed gevoel op voor de race. Voordat de race startte begon het te regenen. Geen punt. Regenbanden er onder, spoorbreedte voor zo breed mogelijk en achter zo smal mogelijk. Niet dus! Grip was ver te zoeken en het was alsof er op ijs werd geracet. Sleutelen tussen de manches door hielp helemaal niks en de omstandigheden verslechterden waardoor de laatste manche niet werd uitgereden. De precieze oorzaak is nog neit gevonden, maar het is waarschijnlijk een combinatie van te weinig regenervaring en te oude regenbanden. Door dit fiasco is de voorsprong van Team Chaudron op Team Bowman 390 meer dan gehalveerd naar 11 punten (na aftrek van drie manches aan het eind van het seizoen).

Kampioen of niet? - 22-10-2003

De organisator van de wedstrijden waar Team Chaudron aan mee doet, Karting Events, heeft het idee geopperd om op de nieuwe baan van Amsterdam een extra race te houden. De deelnemende teams is om hun mening gevraagd over deze eventuele extra race op 7 december. Als deze race niet doorgaat dan is Team Chaudron niet meer in te halen in het kampioenschap. Als deze race wel doorgaat dan is er nog kans dat Team Chaudron 2e wordt in het eindklassement. De uitslag is op 25 oktober.

Tevens heeft de eigenaar van de oude Pro Kart van Team Chaudron, Michael Spronkers, een mooie 2e plaats weten te bemachtigen in de tussenstand van de Pro Kart klasse.

Uitslag Berghem - 06-10-2003

Team Chaudron heeft de voorsprong op Team Bowman 390 in het kampioenschap weten te behouden. Tijdens wisselvallig weer hebben beide teams op het circuit van Berghem 2 manches gewonnen en zijn in de andere 2 manches als 2e gefinished. Dit levert voor de tussenstand voor het NK een gelijke stand op en zo bijft het verschil tussen de 2 teams gelijk. De dagwinst ging op basis van de manchetijden naar Team Chaudron.

Team Chaudron 1e in tussenstand - 27-09-2003

Team Chaudron staat met nog 2 races te gaan 1e in het algemeen klassement voor de Senioren 390cc. De correctie wordt aan het eind van het seizoen toegepast. Er mag van drie races ��n manche worden geschrapt.

Team Punten Punten na corr.
Team Chaudron 187 142
Team Bowman 390 151 118
Doornbos verhuur 143 110
Doerak Racing 2 138 105
Doerak Racing 1 127 97
94 BK Racing 78 60

Nieuwe site - 14-08-2003

Team Chaudron heeft een nieuwe site